DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

Képek

No images
We have 9 guests online
Banner
Banner
Túratervek


2012 május 26-27 ÉSZAKI SZOMSZÉD LÁTOGATÁS

Telente sokat jártam arrafelé, nyáron is nagyon szép lehet. Kanyargós utak, viszonylag gyér autó forgalom de sok motoros, kellemes klíma nyáron. Útba esik Zólyom vára amit meg is nézhetnénk belülről. Besztercebánya után két útvonal jöhet szóba. Az egyik a 14-es útszakasz, ami igen csak motoros mekka, a másik pedig a Donovaly felé vezető út, szerpentinekkel, dombokkal, gyönyörű vidékkel.

A sípályánál vendéglátó egységek várnak finom ételekkel, italokkal. Ez lenne a terv az első napra. A továbbiakban több útvonal is rendelkezésre áll, így nem lesz unalmas a hazaút sem. Megnézzük az útba eső nevezetességeket is pl: a dobsinai jégbarlangot. Bent hideg lesz és akinek alkalmatlan egy laza órás sétára a bakancsa az valami megfelelőt hozzon magával. Szállás valahol a Ruzomberok és Poprad közt keresnénk ezzel megfelezve a távolságot. Euro szükségeltetik előre beválltani, ne azzal menjen az idő! Napi 2-300 km-t teszünk meg, kényelmesen, megállókkal. Ha belefér akár felmehetünk egészen a Lengyel határig Zakopaneba is. Motorokhoz nemzetközi "zöldkártya" biztosítás igazolólapot kérjétek ki a biztosítótol (ingyenes)! Utasbiztosítás kötése ajánlott (egy ezres kb a 2 napra/fő)

Ha Zakopanet is bevesszük akkor nagyjából ezt az útvonalat terveztem: http://g.co/maps/pwdbw

GYÜLEKEZŐ: május 26. SZOB OIL parkoló 07:40

INDULÁS Szobról: 08:00

Ticu


2012 augusztus-szeptember HORVÁTORSZÁG, Isztria vagy Split felé

Volt szerencsém megismerni az Isztriai félszigetet a korábbi években, de eddig mindig csak autóval. Hát most itt lenne az alkalom egy kis tengerpart motorozáshoz.

Váctól számítva 600 km lenne az út Opatija városáig, ami már a tengerparton van. Javasolt az autópálya odáig (végig van lehetőség) mert mellékúton a falvakon át igen sok időt venne igénybe. Innen már egy nagyon szépen felújított 2-3 éves aszfaltkígyón motorozhatunk a félszigeten. Egyenes nem sok van a szakaszon. :) A kilátás pazar, az időjárás augusztusban pedig 28-32 fok. Eddig nekem nagy gond volt a hova pakolás, pláne két személlyel tervezve. Ezért is maradtunk mindig az autónál. Ezt most meg lehetne játszani úgy, hogy Bishop barátunk elkéri a motor szállító utánfutót, és lehúzom kocsival odáig a gépsárkányt, valamit mindenki cuccát. Így ha bármi probléma lenne valamelyik technikával, nem kellene pánikba esni sem.

Szállásból akármilyet lehet találni előzetes foglalások nélkül is. Legjobb és legkényelmesebb lenne az apartmanos felállás de kemping is szóba jöhet, abból is rengeteg van a környéken.

Ha a nagyon nagy meleg zavaró lenne, akkor el lehet tolni az egészet szeptember közepe felé. Az idő még akkor is igen jó, egyedül talán a tenger vize kezd lehűlni egy kicsit, 20-22 fokra. Az odaútra és a visszaútra 1-1 napot rá kell számolni és az ott tartózkodás is minimum 2-3 nap kellene, hogy legyen, nyilván ez csak a tárcáktól és szabiktól függ. Rágódjatok rajta...

Ticu


 

 
Hőtérkép Felhőkép
Időjárás előrejelzés