DS Busuit - Premium Business Template for Joomla!

Győr húsvéti felvonulás


A szervezésből/közzétételből látszott, hogy jó buli készül. Mi is összeverbuváltuk csapatainkat és feldíszítettük az ünnepnek megfelelően motorjainkat. Én még egy nyuszifarkat is varázsoltam a dobozra, de ezt levettem, mert le „szőrösherezacskó”-zták.

Találkozók megszokott időpontoktól eltérően: 08.00-kor indulás a szobi benzinkútról. Időre oda akartunk érni. Az össztáv 280km, célunk pedig a győri ETO park. A résztvevők: Baliék (SUZUKI GS 500), Ticuék (SUZUKI GSF Bandit 600), Peti (Ronda vagy Honda CBF 600) és Zsoltiék (SUZUKI GSF Bandit 1250).

GPS-el és helyismerettel indultunk el Szlovákia felé. Egész Komarnoig problémamentesen. Aki ott volt tudja mit jelent: OKREM VOZIDIEL STAVBY ! (Jól megszívtátok, gyíkok! Híd lezárva!) Hát ez fényképköteles! Sok tanácstalan idióta terveket szőtt: Toljuk fel a vasakat a hídra (meg a tököm!), motorozzunk át gyorsan, menjünk Pozsonynak…. A problémát végülis egy helyi alkoholista oldotta meg. Volt kerülőút, bár nem egyszerű. De az úttervező masina megoldotta. (+4 km)


Végre, idő előtt (10.00 körül) megérkeztünk Győrbe viszonylag simán. A parkoló totál üres volt. Áhh, még van több, mint 1 óra! Motorok lezár, és indulás felfedezni Győrt! Egész pontosan az ETO parkot.

Hát tanultunk ismét, csudát láttunk. Húsvét vasárnapjának délelőttjén szép sudár barna férfiak és nők lomokat árultak a piacon. Volt ott minden: rossz hifi, öreg magnó, ámítógép, bukósisak, még egy kismotor is. Ticu feltette a kérdést: Lenni, vagy nem lenni….


Gyors reggeli/ebéd után 10.45-kor már a vaslovaknál vártuk a startot. Úristen, szakadt belénk a felismerés. Van itt hülye rajtunk kívül elég! Itt mindenki megőrült (jó értelemben!)? Nyuszik, kacsák, Piroska és Farkaskája, rengeteg kisördög, őrültebbnél őrültebb fazonok! Voltunk kb. 300-an. A szervező eligazítást tartott a közlekedésről, a rendőrségi szabályokról (nem tudhatta, hogy kinek mondja ). 11.00-kor pontban megkaptuk a jelet az indulásra.

Okoztunk némi derültséget Győr utcáin, de nagyon jól fogadták a kilométernél hosszabb sort. Dudaszó, gyermeki mosolyok és integetések, autósok üdvözlései kísértek minket. A rendőri biztosítás – belső szemmel nézve is – profi volt. Magam részéről a Petit láttam a Hondán egyszer, aztán már csak a végén a Ticut. Kb. 1 órát mentünk elég szarul választott tempón. Egyetlen félelmem egy mellettem motorozó Yamaha bőrruhás, Aprilia RS50-es kislány volt, akinek a lánca le akart szaladni. Már láttam magam előtt a klasszikus Tour de France-os balesetet…


Végül a célállomásnál a kijárati íven parkoltunk le. A V2-eseket itt küldözgették meg a híd alatt. Elsőnél megijedtem. Fotózások, kaja, majd közös fotó a többiekkel. Az indulás sem volt teljesen zökkenőmentes. Hát igen, aki nem ismerős, az így járhat. Kétszer megforgattak Győrben, azt se tudtam hol vagyok.

Hazafelé egyhangúan motoroztunk. Egy pici faluban álltunk csak meg fagyizni, plusz akinek kellett, az asszonynál bejelentkezett telefonon. (Nem a Peti az, ne állítsátok!). 16.00 felé érkeztem Szobra. A többiek tudomásom szerint innen hazamentek már.

Ha 2011-ben megismétlik, nekünk  ismét ott a helyünk, úgy készüljetek!!!!!!!

FOTÓSOROZAT ITT!

Írta kezeivel: Frici.

 
Hőtérkép Felhőkép
Időjárás előrejelzés